Saturday, November 13, 2010

Bosan dengan sikap macam tu

Salam;

Hmm,aku tak tahulah. Aku tahu lah salah aku,dulu suka sangat nak picit jerawat tu. Sekarang,kulit dah bermasalah,siapa yang susah? Aku jugak. Memang menyesal,tapi apa nak buat?

Korang tak taw,untuk orang yang ada masalah dengan kulit perlukan penjagaan kulit muka yang serious. Kalau tak,tak ada lah malam2 aku bersih muka,pakai toner,pakai moisturizer. Baik aku tak yah susah2,terus jer tido dengan selesa. Tak payah nak risau kalau habuk2 kotor terlekat kat kulit.

Iya la,aku ni tak kerja lagi. Duit nak beli barang pun kena mintak ngan mak bapak. Kalau dah ada duit sendiri,mmg lah guna duit sendiri. Tapi yang aku sedihnya,ye sedih la. Bila nak mintak duit nak beli pembersih muka ke mula lah buat muka. Cakap yang aku ni membazir duit la. Beli macam2 la. Diaorang tak taw apa2,tapi nak cakap senang lenang. Aku bukan mintak sampai beratus-beratus. Kalau malu nak mintak banyak pun,aku kumpul duit sendiri,beli sendiri. Tapi,bila nak mintak duit sikit,tu pun aku beli dari drugstore,bukan dari high end brands. Kang aku mintak nak buat rawatan kat new york skin solution,mau pengsan. Kalau tak pun,aku mintak nak beli dari clinique yang beratus-ratus tu.

Papa n mama tak cakap apa2 pun,tapi korang? Hummm.

Ini,nak beli clean & clear oil blotting paper sheet pun dah kena blabber. Untuk kau,mmg lah benda tu tak ada nilainya. Tapi untuk spesis mcm aku ni? Benda tu lah peyelamat,hero aku.


Terserah lah apa yang kau nak fikir. Bukan masalau kau pun kan?

1 comment:

  1. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete